Kostnad

Kostnad – tekniksupport i hemmet

 
Om du önskar support för att komma igång med din nya dator, skrivare, mobil, “platta”, tv eller annan teknik, eller “bara” vill se vad du kan göra på Internet (söka, beställa Myndighetspost, “swisha”, köpa biljetter m.m.) så gör jag hembesök i “Stor-Göteborg”. Kostnad är då 200 kr/timme eller 500 kr för en “halvdag” vilket innebär 3 timmars hembesök. Till detta kommer milersättning om jag måste ta bil för att nå er (jag är själv boende i centrala Göteborg).

P. S. Många gånger kan någon timmes konsultation innan köp av exempelvis en bärbar dator eller skrivare visa sig vara väl investerade pengar. Det är så lätt att i butik “lockas” att köpa mycket dyrare än nödvändigt. Vem har väl inte hört försäljaren berätta att det inte alls duger med den “laptop” du tänkt dig för 3-4000 kronor efter att du tveksamt svarat ja på någon fråga (som du kanske inte heller förstått helt) om du även ska bildbehandla lite på datorn och vips står du så vid datorer som kostar minst dubbelt så mycket! Datorer som har prestanda som du kanske inte har behov av!

 
Kostnad – hemsida

 
Dina kostnader styrs av ditt eget engagemang och närvaro i projektet.

  • Gratis blir det om du väljer att skapa en hemsida på de webbhotell som låter dig göra det utefter deras mallar, begränsningar och kan leva med reklam som du (kanske) ej bestämmer över på din hemsida och en webbadress som kanske inte riktigt är den du vill ha. Väljer du denna lösning så skiljs våra vägar här!
  • Gratis blir det även – som bekant – om du väljer att öppna ditt fönster genom att använda dig av något bloggredskap/socialt nätverk som Blogger, Tumblr eller varför inte Facebook. Det här är ju också en form av hemsida – en fantastisk möjlighet om du vill kommunicera och presentera dig själv och ditt liv. Väljer du denna lösning så skiljs våra vägar här!
  • Du kan också välja att gå till ett bra webbhotell där du får betala en slant om året för ett domännamn och ditt utrymme (rum) på hotellet. Här får du oftast en bra vägledning, support och kan använda färdiga mallar, cms:er som ex. WordPress och Drupal men det är ändå inte alltid helt enkelt för novisen att komma igång. Väljer du denna lösning så skiljs våra vägar kanske här!
  • Väljer du däremot att ta hjälp av mig för att guida och hjälpa dig till ett fönster mot omvärlden så kommer du dels att ha ovanstående kostnad för ett bra webbhotell och köp av domännamn (jag driver inte någon egen “hotellverksamhet”). Vi talar om allt från några hundralappar per år och uppåt beroende på hur mycket utrymme du önskar men även andra faktorer som ex. support och tillgänglighet påverkar kostnaden.
  • Till detta kommer mina kostnader som (om vi kommit överens om att starta ett projekt) börjar med 1500 kr* (inkl. moms). I denna ”startkostnad” ingår då arbetet med (men inte kostnad för) att köpa domän och webbhotell (betalas till leverantören av dessa tjänster) skapa en hemsida och få den att fungera där du ”checkat in”. Var dock inte orolig att det kommer att rusa iväg mot astronomiska belopp då vi resonerar oss fram till en överenskommelse redan från start och gemensamt (genom ditt engagemang och närvaro i projektet) försöker hålla oss till kalkylen – som då kanske inte behöver bli större än startavgiften!
  •  
    * Om du har ekonomiska bekymmer i dessa Corona-tider och vill starta upp en hemsida för att synas, få företaget att överleva, kan vi självklart diskutera en lägre startkostnad.